torsdag den 6. november 2014

Er e-rygning farligere end man regner med?

Der er opstået mange debatter om e-cigaretter er farligere end forventet, de seneste par år.
Masser af artikler kan findes om hvor skadelige e-cigaretter måske kan være, men det virker bare som
om at de folk der skriver disse skræmmekampagner, ikke selv har prøvet og være ryger selv og så skifte over til e-rygning.

Personligt synes jeg selv at e-rygning virker meget mere sundt en traditionelle smøger. Har selv røget i over 9 år før jeg endelig sagde farvel til at vågne op hver morgen med dårlige lunger. Efter at have skiftet til e-cigaretter vågner jeg ikke op længere hver morgen med en dårlig fornemmelse og tryk i lungerne, som da jeg røg normale cigaretter.

Så hvilke stoffer indeholder e-væske?

E-væske/e-juice indeholder som regel nikotin (kan også fås uden). Nikotin skulle gerne være det eneste giftstof der findes i e-væsker. For at give smag til forbrugeren så indeholder e-juice også noget man kalder PG og VG.

Propylenglycol (PG) er et stof der bliver brugt til blandt andet at give smag til nogle fødevarer, hvor det går under navnet E-1520, og bliver også brugt som fugtighedsstabilisator i snus. I e-cigaretter bliver det brugt til at fordampe nikotin.


E-cigaretter Vs Tobak cigaretter

Cigaret rygning bidrager til 5 millioner dødsfald på verdensplan om året. I århundreder har cigaretter forblevet stort set den samme : tobak rullet i papir . Hvad gør dem så dødbringende , er de anslåede 4.000 kemikalier, de afgiver , når lit. Nogle af disse kemikalier , ligesom arsen, formaldehyd og bly, kan forårsage kræft og en lang liste af andre dødelige sygdomme. En e- cigaret er en batteridrevet rør om størrelsen og formen af ​​en cigaret. En opvarmning enhed varmer en væske inde i patronen , hvilket skaber en damp du indånder i . Puffing på en e- cigaret kaldes " vaping " i stedet for "rygning ". E-cigaretter også gøre kemikalier, men i meget mindre antal og beløb end tobak cigaretter .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar